MI UNOSIMO PROMJENU

Razvijamo snažne timove!

ANGAŽUJ AGILE COACH-a

Agile Coaching je dokazano dobro rješenje za usvajanje i primjenu znanja stečenih na edukaciji uz pomoć iskusnog trenera. Osnovni zadatak naših trenera je pomoći ljudima koje podučavaju da unaprijede saradnju, transparentnost i kvalitet rada.

Naši iskusni treneri mogu pomoći timovima da usvoje Agile način razmišljanja kroz primjenu praksi i metoda u svakodnevnom radu. Oni to rade putem pravovremenog podučavanja, facilitacijom, treninzima i predstavljanjem vlastitih iskustva i ekspertize.

Facilitacijom treneri svojim primjerom predstavljaju timu model određene uloge u timu, npr. Scrum Mastera. Trener također koristi facilitaciju prilikom osmišljavanja radionice prilagođene potrebama onih s kojima rade.

Budući da ne postoji samo jedna "korak po korak" metodologija za primjenu Agile pristupa, te zbog neophodne promjene u načinu razmišljanja koje Agile podrazumijeva, treneri u radu primjenjuju "coaching" pristup koliko je god to moguće. Na ovaj način koriste znanje, iskustvo i sposobnosti ljudi u organizaciji s kojom rade, inspirirajući ih da primjene ono što su naučili o Agile-u kako bi riješili probleme specifične za njihovu organizaciju i razvili vlastiti Agile način rada.

Naši konsultanti pristupaju individalno svakom klijentu pronalazeći najbolja rješenja koja će pomoći timu da razviju kvalitetno softversko rješenje.

Budite u toku

sa najnovijim vijestima od nas