Prošle sedmice smo, u organizaciji sa CosmoHub-om, imali zadovoljstvo održati kraće predavanje na temu formiranja, upravljanja i razvoja ,,Agile Dream Team“-a.

Sa velikim zadovoljstvom smo razmijenili iskustva sa prisutnima, uglavnom voditeljima timova u velikim softverskim kompanijama. Zapitali smo se da li postoji sličnost između vrhunskih košarkaških i softverskih timova sa aspekta pozicija na kojima se ,,igra“, uloge trenera i uprave tima. Primjer Scottie Pippen-a, kao najslabije plaćenog, a istovremeno jednog od najboljih igrača Lige, jednostavno nismo mogli zaobići.

Predstavili smo osobine vrhunskih timova kao i njihovu jedinstvenost sa aspekta kulture, prakse i kolaboracionih alata koje koriste u svom radu. Nastojali smo demistificirati pojam ,,kulture tima“, vjerujemo da smo u tome i uspjeli. Predložili smo upotrebu odgovarajućeg frameworka i tehnika za formiranje i razvoj tima. Razmotrili smo i ključne osobine idealnih timskih igrača kao i faktore koji nas motivišu da budemo najbolja verzija sebe. Sve navedeno smo predstavili na primjerima projekata iz stvarnog života.

Sudeći prema povratnim informacijama predavanje je bilo veoma dobro i korisno. Mi smo također dobili vrijednu povratnu informaciju koja će nam pomoći u pripremi narednog seminara na ,,Agile Dream Team“ temu.

Hvala svima na učešću i organizaciji ovog događaja !